Ljajić: SDPS poštuje rad RIK i ostaje lojalan SNS

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: SDPS poštuje rad RIK i ostaje lojalan SNS

Beograd -- Predsednik SDPS Rasim LJajić rekao je da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što poštuje rad nezavisnih državnih institucija kao što je RIK.

On je dodao da SDPS ostaje lojalan član koalicije okupljene oko SNS.

Ljajić je, odgovarajući na poziv predsednika DS Bojana Pajtića da se pridruži protestu zbog "izborne krađe", naveo da je svako poređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velike izborne krađe iz 1996. godine sa sadašnjom situacijom krajnje neprimereno.

"Verujem da će se postojeći izborni proces sprovesti do kraja u mirnoj, fer i demokratskoj atmosferi, bez pritisaka s bilo čije strane, kao i da će svi akteri poštovati tako izraženu narodnu volju. SDPS ostaje lojalan član koalicije sa SNS, jer su naši odnosi bili korektni i u proteklom periodu. Mi ni jednog trenutka ne razmišljamo o promeni strane i političkih partnera", naveo je LJajić u pisanoj izjavi.

Bez obzira na to da li se odluke RIK nekome sviđaju ili ne, one se moraju uvažavati, smatra Ljajić i dodaje da svaki izlazak iz okvira postojećih demokratskih institucija i procedura preti da izazove nestabilnost u društvu, što je, ocenjuje, u ovom trenutku najmanje potrebno.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.