Ljajić: Proces digitalizacije ide daleko bolje od očekivanog

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Proces digitalizacije ide daleko bolje od očekivanog

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić izjavio je juče uveče da se proces digitalizacije u Srbiji obavlja bez velikih problema.

"Proces digitalizacije ide daleko bolje nego što je bilo ko od nas mogao da očekuje. Nemamo informacije da postoje bilo kakvi problemi sa prelaskom sa analogni na digitalni signal. Očekivali smo mnogo više problema, ne samo oko nabavke set op boksova, već i tehničke probleme koji prate kompleksan proces digitalizacije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Ljajić za B92.

Svečanim puštanjem u rad digitalnih predajnika na emisionoj stanici "Avala" i gašenjem predajnika analogne televizije sutra će biti obeležen zvanični prelazak na digitalno televizijsko emitovanje za oko dva miliona građana Beograda i okolnih naselja.

On je istakao da je digitalizacija po svim parametrima komlikovaniji i teži proces od prelaska sa crno-belih na kolor televiziju.

Ljajić je rekao da se dnevno oko 2.000 građana javi kol centru, tražeći informacije o procesu digitalizacije, kao i da su lokalne i regionalne televizije spremne za digitalizaciju.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.