Ljajić: Potrebna veća ulaganja u banje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Potrebna veća ulaganja u banje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su potrebna veća ulaganja u banje u Srbiji, ali i bolja ponuda turističkih sadržaja kako bi dolazio što veći broj turista.

"Nažalost naše banje u prošloj godini u proseku imaju 82 odsto domaćih turista i svega 18 odsto stranih turista. To je zanemarljivo imajući u vidu sve ono što posedujemo u banjskom turizmu kao prirodni potencijal, ali dugo godina nije bilo ulaganja u banje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Ljajić tokom obilaska banje Selters u Mladenovcu, a saopštilo je to ministarstvo.

On je ocenio da su u mnogim banjama problem nerešeni imovinsko-pravni odnosi i dodao da je potrebna modernizacija i restukturiranje banja, kako bi doprinele povećanju turističkog prometa.

"Mi nastojimo da kroz razvoj turističke infrastrukture pomognemo koliko možemo u svim onim banjama koje poseduju resurse i potencijal za dalji razvoj", rekao je Ljajić.

U okviru finansiranja projekata za razvoj turizma Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za izgradnju spolјašnjeg bazena i pratećih sadržaja u banji Selters izdvojilo 30 miliona dinara.

"Kada govorimo o banjskom turizmu mi moramo da taj resurs stavimo u potpunosti u funkciju, a to podrazumeva i javno-privatno partnerstvo i veća ulaganja države, pre svega u izgradnju putne i svake druge

infrastrukture, ali i nove investicije kroz privatni sektor", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, potrebno je podstaći lokalne samouprave, a Vlada će učiniti sve da pomogne i uloži u obogaćivanje turističkih sadržaja.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Potrebna veća ulaganja u banje u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2016

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su potrebna veća ulaganja u banje u Srbiji, ali i bolja ponuda turističkih sadržaja kako bi dolazio što veći broj turista..."Nažalost naše banje u prošloj godini u proseku imaju 82 odsto domaćih turista i svega 18...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.