Ljajić: Od turizma 1,3 milijarda evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Od turizma 1,3 milijarda evra

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da očekuje da će turizam ove godine Srbiji doneti devizni priliv od 1,3 milijarde dolara.

On je otvarajući na Kalemegdanu Festival manifestacija, destinacija i degustacija "Beogradski manifest", istakao da će i taj festival doprineti povećanju broja turista za oko 10 odsto, ističući da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi koja poslednjih godina beleži dvostruki rast broja stranih turista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Ljajić na otvaranju.

On je naglasio da će ova manifestacija postati tradicionalna, da će najavljivati sve što će se dogadjati u Srbiji tokom turističke sezone i predstavljati turističke potencijale mnogih gradova u Srbiji.

Ministar je podsetio da u našoj zemlji ima oko 1.700 različitih manifestacija i mnoge od njih posećuje stotine hiljada ljudi što donosi značajne prihode lokalnim samoupravama.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.