Ljajić: Na granici s Hrvatskom danas gore nego juče

Izvor: Studio B, 23.Sep.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Na granici s Hrvatskom danas gore nego juče

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio da je situacija na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, još gora nego što je bila prethodnog dana.

Ljajić kaže da Srbija čini sve što je u njenoj moći da dođe do rešenja, iako izjave koje stižu iz Hrvatske nisu ohrabrujuće.

"Danas je situacija na graničnom prelazu još gora nego što je bila juče, zbog potpune >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obustave putničkog i teretnog saobraćaja, ali i zbog protesta kamiondžija na tom graničnom prelazu", rekao je Ljajić novinarima u Klubu poslanika.

On je rekao da iz Zagreba uglavnom stižu pretnje, ucene i ton koji nije primeren predstavnicima bilo koje vlade.

Ljajić kaže da to nije u interesu dobrih odnosa Srbije i Hrvatske, a najmanje nije u interesu regionalne stabilnosti.

"Mi ćemo i dalje biti strpljivi u traženju rešenja, ali želimo da i EU doprinese rešenju ovog spora, a ne da gleda sa strane, jer se problem sam od sebe neće rešiti", rekao je Ljajić i dodao da se trenutna situacija na graničnom prelazu prema Hrvatskoj može rešiti samo uz dogovor Beograda i Zagreba.

On je rekao da u ovom slučaju postoji jedna strana koja želi dogovor i rešenje i druga koja je u predizbornoj kampanji i koja upućuje teške reči prema Srbiji u cilju pridobijanja jeftinih političkih poena.

Ljajić je rekao da EU mora da izvrši pritisak na Hrvatsku, jer je ovde ugrožena i sloboda kretanja ljudi i roba i čitav niz odredbi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S SP).

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LJAJIĆ: Situacija na Batrovcima se pogoršava

Izvor: Kurir, 23.Sep.2015

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija je rekao da iz Zagreba uglavnom stižu pretnje, ucene i ton koji nije primeren predstavnicima bilo koje vlade..BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je danas situacija na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom,...

Nastavak na Kurir...

Ljajić: Na granici s Hrvatskom gore nego juče, iz Zagreba stižu pretnje, ucene; Hrvatski ministar: Vozite izbeglice na Horgoš; Mađari postavljaju žicu i ograde

Izvor: Večernje novosti, 23.Sep.2015

NAPETOST oko zatvaranja hrvatske granice nastavljena je i danas. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je situacija na Batrovcima još gora nego prethodnog dana i da iz Zagreba uglavnom stižu pretnje, ucene i ton koji nije primeren. Ministar unutrašnjih poslova...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.