Ljajić: Na Batrovcima sve gore, Hrvati ucenjuju

Izvor: B92, 23.Sep.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Na Batrovcima sve gore, Hrvati ucenjuju

Situacija na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, još gora je nego što je bila prethodnog dana, rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić.

"Danas je situacija na graničnom prelazu još gora nego što je bila juče, zbog potpune obustave putničkog i teretnog saobraćaja, ali i zbog protesta kamiondžija na tom graničnom prelazu", rekao je Ljajić novinarima u Klubu poslanika.

On je rekao da iz Zagreba uglavnom stižu pretnje, ucene i ton koji nije primeren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnicima bilo koje vlade.

Ljajić kaže da to nije u interesu dobrih odnosa Srbije i Hrvatske, a najmanje nije u interesu regionalne stabilnosti.

"Mi ćemo i dalje biti strpljivi u traženju rešenja, ali želimo da i EU doprinese rešenju ovog spora, a ne da gleda sa strane, jer se problem sam od sebe neće rešiti", rekao je Ljajić i dodao da se trenutna situacija na graničnom prelazu prema Hrvatskoj može rešiti samo uz dogovor Beograda i Zagreba.

On je rekao da u ovom slučaju postoji jedna strana koja želi dogovor i rešenje i druga koja je u predizbornoj kampanji i koja upućuje teške reči prema Srbiji u cilju pridobijanja jeftinih političkih poena.

Ljajić je rekao da EU mora da izvrši pritisak na Hrvatsku, jer je ovde ugrožena i sloboda kretanja ljudi i roba i čitav niz odredbi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S SP).
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljajić: Na granici s Hrvatskom danas gore nego juče

Izvor: Studio B, 23.Sep.2015

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio da je situacija na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, još gora nego što je bila prethodnog dana. ..Ljajić kaže da Srbija čini sve što je u njenoj moći da dođe do rešenja, iako izjave koje stižu iz Hrvatske nisu ohrabrujuće..."Danas...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.