Ljajić: Lazard analizira revidirane ponude za Telekom

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Lazard analizira revidirane ponude za Telekom

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić izjavio je danas da će privatizacioni savetnik "Lazard" narednih dana analizirati pristigle revidirane ponude svih šest ponuđača za kupovinu Telekoma Srbija i svoje mišljenje dostaviti Komisiji Vlade Srbije za prodaju Telekoma, koja će, nakon toga doneti konačnu odluku.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije, Ljajić je kazao da je Komisija Vlade Srbije za prodaju Telekoma juče dobila revidirane ponude svih šest ponudjača za kupovinu tog preduzeća.

- Vladina komisija je pre toga, na sednici održanoj prošle nedelje, zatražila revidirane ponude za kupovinu Telekoma, koje sadrže svu neophodnu dokumentaciju za obezbeđivanju ove transakcije, a u cilju pojačavanja konkurencije medju ponudjačima - kazao je on.

Llajić je, kako se dodaje u saopštenju, naglasio da će Vlada Srbije prodati Telekom ukoliko dobije odgovarajuću cenu i adekvatan socijalni i investicioni program za tu kompaniju.

Za preuzimanje 58 odsto akcija Telekoma stiglo je šest ponuda koje su otvorene pre dve nedelje, a odluka Vlade Srbije o najboljoj ponudi zavisiće ne samo od ponudjene cene već i od investicionog i socijalnog programa.Privatizacioni savetnik za Telekom je francuska kompanija Lazard.

Tender za prikupljanje ponuda za Telekom objavljen je u julu.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju gradjani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Pre četiri godine procena je bila da Telekom vredi 2,2 milijarde evra, a tadašnja vlada je za paket od 51 odsto akcija te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponuđač Telekom Austrije ponudio je 1,1 milijardu evra.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za Telekom popravljene ponude, na analizi Lazara

Izvor: Mondo, 01.Dec.2015

Privatizacioni savetnik, francuska kuća Lazar (Lazard), narednih dana će analizirati pristigle revidirane ponude svih šest ponuđača za kupovinu Telekoma Srbija i svoje mišljenje dostaviti Komisiji Vlade...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.