Ljajić: Bramerc ne dolazi po Šešelja

Izvor: Akter, 24.Maj.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bramerc ne dolazi po Šešelja

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je potpuno nerealno da se Vojislav Šešelj do 26. maja nađe u Hagu

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kazao je danas da je nerealno očekivanje Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Jugoslaviji da predsednik Spske radikalne stranke Vojislav Šešelj bude isporučen Hagu u utorak 26. maja.

Ljajić je za televiziju B92 kazao da je takav zahtev (za izručenjem Šešelja) Vladi Srbije uputilo Žalbeno veće Haškog tribunala i da će Vlada uskoro odgovoriti i objasniti sudu da zbog zakona o saradnji sa tribunalom Šešelj može da bude isporučen u Hag u utorak, samo ako se sam preda.

"Mi ćemo poslati pismo tribunalu. Nemoguće je da Šešej bude isporučen 26. maja. Nas obavezuje zakon u kome postoje vrlo jasni rokovi. Ukoliko Šešelja uopšte hapsite morate da utvrdite njegov identitet, donesete odluku o izručenju, on ima pravo na žalbu na tu odluku, onda postoje rokovi kada treba odgovoriti na žalbu. U idealnim uslovima to je 10 do 15 dana", kazao je Ljajić za B92.

On je naveo i da sutrašnja poseta glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca nema veze sa zahtevom za vraćanje Šešelja u Hag, već da je poseta ugovorena još pre dva meseca i da je to uobičajena poseta.

Vojislav Šešelj vratio se 12. novembra u Srbiju. Haški tribunal udlučio je da Šešelja pusti na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji, uz garancije Vlade Srbije da će se on na poziv suda vratiti na izricanje presude.

Šešelj je u Hag otišao 2003. godine, kada se dobrovoljno predao.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Nerealno da Šešelj u utorak bude vraćen u Hag

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kazao je danas da je nerealno očekivanje Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji da predsednik Spske radikalne stranke Vojislav Šešelj bude isporučen Hagu u utorak, 26. maja...Ljajić je za televiziju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.