Range Rover Overfinch, za dodatni nivo luksuza

Izvor: Autoportal.rs, 22.Nov.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Range Rover "Overfinch", za dodatni nivo luksuza

Britanski SUV spada u red limuzina koje akcenat imaju na luksuz ali koje vas mogu bez problema dovesti do željene destinacije bez obzira gde se to mesto nalazi. Za one koji ne idu na safari i na lov divljači evo verzije koja redefiniše pojmljenje prideva "luksuzno" kod SUV modela.

Rang Rover je moderan, i luksuzan, SUV čija početna cena iznosi oko 90 000 evra. To vam odmah govori da nije namenjen radnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << klasi. Ali osobe koje sebi mogu da priušte ovaj automobil smatraju ga isuviše jednostavnim i nekarakterističnim. Zato je britanski proizvođač napravio ekstra luksuznu seriju "Overfinch" koja staje neverovatnih 260 000 evra.

Sa ovom cenom model "Overfinch" postao je najskuplji Range Rover na svetu. Za taj novac kupci dobijaju dodatan prostor na zadnjoj klupi, kako bi opružili noge jer sve je prilika da će za volanom biti porodični šofer. Britanci su mislili i na ostalu poslugu koja će zahvaljujući pokretnom podu gepeka lakše moći da iznese prtljag gospode na zadnjem sedištu.

Isti taj gepek nije obložen običnim tapacirungom već se i tu, kao i u ostatku automobila naravno, nalazi "Brige of Weir" koža. Spoljašnje promene se sastoje od karbon-fiber elemenata na prednjem i zadnjem braniku, kao i na spojleru na krovu. Promenjena je i standardna Range Rover prednja rešetka koja se izrađuje po želji kupca.

Pod haubom se nalazi fabrički V8 benzinac zapremine 5.0 litara. Nudi se i opcija aktivacije sportskog auspuha, putem Bluetooth konekcije, kada vozač želi da ga svi na ulici čuju. I sve to skupa staje dodatnih 170 000 evra što je gotovo duplo do početne cene automobila.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.