2015 Range Rover Sport SVR postaje najbrži SUV na Nirburgringu

Izvor: Moto.rs, 31.Jul.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2015 Range Rover Sport SVR postaje najbrži SUV na Nirburgringu

Land Rover je objavio da je 2015 Range Rover Sport SVR model postao najbrži SUV model koji je prešao krug na stazi Nirburgring. Ovaj model je planirano da se u prodaji nađe od 2015. godine pri čemu će Range Rover Sport SVR biti najsnažniji proizvodni model kompanije Land Rover ikada.

Ovaj model je opremljen superpunjenim 5.0L V8 motorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << koji razvija 550ks snage. Prototip vozila je uspeo da pređe krug na čuvenoj Nirburgring stazi za 8 minuta i 14 sekundi što ga čini najbržim SUV modelom na svetu kada je reč o prelasku ove staze. Rekordna vožnja je ostvarena vozilom po proizvodnim specifikacijama pri čemu je SUV vozio jedan od test vozača kompanije.

foto © worldcarfans.com

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.