Novak: Izuzeće sudije? Nije pošteno prema njima

Izvor: B92, 27.Maj.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Izuzeće sudije? Nije pošteno prema njima

Rafael Nadal potvrdio je informaciju da je tražio izuzeće sudije Karlosa Bernardesa sa svojih mečeva, a to je izazvalo buru u teniskom svetu.

Na konferenciji za medije Novaka Đokovića, novinari su upitali srpskog tenisera da li je to česta praksa i da li je on ikada tražio da mu određeni sudija ne bude u stolici.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma:

"Ne, ne, ne. Iskreno, nikada nisam ni pomislio na to. I sudije su ljudska bića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a svi mi pravimo greške. Možda postoje periodi kada je sudija više ili manje samouveren da napravi određene odluke, a ja smatram da oni treba da učestvuju aktivno u meču. Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj na betonu i travi. Takođe, i striktnije sprovođenje pravila o vremenu između poena stavilo je pritisak na njih i ja to razumem", rekao je Đoković i dodao:

"Naravno, prolazi se kroz trenutke tenzija, emotivne momente na terenu, i igrači i sudije. Prave se greške. Ima nekih sudija na nekim mečevima kojima nisam bio zadovoljan, ali nikada nisam pomislio da tražim da mi pojedini sudija ne sudi više nikad ili neko vreme. Mislim da to nije pošteno prema njima, oni rade svoj posao najbolje što mogu, nekada bolje, nekada lošije".

Nadal je izjavio da ga sudija Karlos Bernardes nije poštovao i da je zbog toga tražio da mu on više ne sudi.

I o još jednoj zanimljivoj temi novinari su želeli da čuju Đokovićevo mišljenje – o tome da li Giljermu Viljasu treba retroaktivno priznati da je bio prvi na svetu.

Ukratko, u toj komplikovanoj priči jedan argentinski novinar bavio se istraživanjem i pokazao je da, pošto se rang-lista tada nije baš najurednija vodila, da je Viljas pet nedelja trebalo da bude prvi na svetu, ali ATP je to odbio.

"Čuo sam za to pre pet minuta i ne mogu da ponudim jasan stav. Ipak, ono što mogu da kažem jeste da gajim mnogo poštovanja prema Viljasu, prema onome što je učinio u karijeri i prema nasleđu koje je ostavio, pogotovo ovde na Rolan Garosu. Ne znam koji je njegov motiv da preispituje sve to, ali teško je promeniti stvari koje su se desile pre 45 godina. To onda sledstveno može da utiče na mnogo stvari, na nosioce itd. Ipak, nezavisno od toga da li je bio broj jedan ili ne, on je i dalje jedan od najboljih igrača svog vremena i mislim da je to dovoljno", rekao je Novak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.