Nadal: Lako je shvatiti i objasniti, teško je promeniti

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Lako je shvatiti i objasniti, teško je promeniti

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da mora da prihvati da je ova sezona za zaborav posle eliminacije u trećem kolu US Opena.

Bolji od Nadala bio je Italijan Fabio Fonjini sa sa 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, posle tri sata i 46 minuta igre.

Fonjini je na taj način prekinuo Nadalov niz od deset godina sa bar jednim osvojenim Gren slemom, a Španac je nastavio sa razočaravajućim igrama od početka sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nadal je u ovo doba prošle godine imao probleme sa povredom šake, a od tada je usledio njegov pad. Iako nije povređen, igra koja je poslednjih godina krasila Španca je praktično isparila, pa je on postao neprepoznatljiv na terenu.

Jednostavno, moram da prihvatim da ovo nije moja godina“, rekao je Nadal.

Nekadašnji prvi teniser sveta priznao je da ima probleme sa svojim udarcem, posebno jer njegov forhend nema dovoljno topspin, a udarci sa osnovne linije su mu generalno ’plitki’.

Lako je to shvatiti i objasniti, ali je teško promeniti. Međutim, uradiću to“, naglasio je Nadal.

Na pitanje šta je razlog ne samo njegovog poraza od Fonjinija, već njegovih igara poslednjih meseci, Španac je rekao:

Igram mnogo lošije nego što je bio slučaj poslednjih godina. I to je to“.

Fonjinija u četvrtom kolu očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

US Open: Fognini izbacio Nadala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2015

Italijan Fabio Fognini napravio je senzaciju u trećem kolu teniskog grand slam turnira US Open koji se igra u New Yorku...Nakon pravog ''trilera'' Italijan je u pet setova uspio pobijediti dvostrukog pobjednika turnira i nekadašnjeg prvog igrača svijeta, Španca Rafaela Nadala, rezultatom 3:6, 4:6,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.