Zaplenjeno 200 kilograma čokolade

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 200 kilograma čokolade

Carinici su u proteklih nekoliko dana sprečili pokušaje krijumčarenja preko 200 kilograma čokolade, 40 kilograma čokoladnih jaja i preko 1.500 kilograma posteljine i zavesa za koje postoji osnovana sumnja da povređuju pravo intelektulne svojine.
Tona i po neprijavljene metraže otkrivena je na graničnom prelazu Gradina 7. februara 2016. godine u tovaru robe pristigle iz Turske za firmu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Raške, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Među prijavljenom robom carinici su tada zatekli i 1.555 kilograma posteljine i zavesa sa poznatim likovima iz crtanih filmova.
Dva dana ranije, 5. februara 2016, kontrolom magistralnog puta Raška–Kraljevo, carinici su otkrili preko 200 kilograma čokolade bez dokumentacije o plaćenim uvoznim dažbinama.
Čokolada je otkrivena tokom tzv. „dubinske kontrole“ koju su sproveli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa saobraćajnom policijom.
U ranim jutarnjim časovima, u mestu Bogutovac zaustavljeno je vozilo kurirske službe koje je dolazilo iz pravca Kraljeva čiji je tovar detaljno pregledan.
Tom prilikom otkriveno je da se u kamionu nalazi velika količina neprijavljene robe i to preko 200 kilograma čokolade, preko 2.000 kinder jaja, 15 kilograma šlaga i preko osam kilograma kapućina "La Fiesta", kao i četiri kutije proteina za bodi-bilding i dva televizora"„Samsung Smart".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprečeno krijumčarenje tovara čokolade i metraže

Izvor: Press, 09.Feb.2016

Carinici su u proteklih nekoliko dana sprečili pokušaje krijumčarenja preko 200 kilograma čokolade, 40 kilograma čokoladnih jaja i preko 1.500 kilograma posteljine i zavesa za koje postoji osnovana sumnja da povređuju pravo intelektulne svojine. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.