Ugljanin: Očekujemo učešće u vladi, cilj je promena Ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2012, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: Očekujemo učešće u vladi, cilj je promena Ustava

SARAJEVO -

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da nakon razgovora sa liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem očekuje da će učestvovati u novoj Vladi Srbije, kao i da je glavni cilj njegove stranke promena Ustava Srbije.

"Mi smo dali podršku Tadiću za formiranje Vlade i nama je važno strateško partnerstvo. Očekujem učešće u Vladi i svima je važna što stabilnija skupštinska većina zbog mnogih stvari koje nas očekuju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Promena Ustava je glavni cilj", kazao je Ugljanin za tursku agenciju Anadolija.

On je naveo da će se, kada se sa ostalim koalicionim partnerima iz aktuelne Vlade postigne dogovor, razgovarati o tehničkim rešenjima.

Ugljanin, koji je u aktuelnoj tehničkoj vladi ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih područja, očekuje da će nova Vlada Srbije imati ministarstvo koje će baviti ovim pitanjem.

"Svakako da očekujem da ću biti na čelu tog ministarstva koje će imati jači budžet", rekao je Ugljanin i dodao da će ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta i dobijanje investicija biti prioritet u njegovom radu.

Ugljanin je rekao da će dobijanje evropskih fondova preko "Sandžačke kuće" koja je otvorena u Briselu a koja će se baviti pitanjem nerazvijenih područja, biti ključni cilj u privlačenju stranih investicija.

Ugljanin očekuje da će se Vlada Srbije formirati najkasnije u toku narednih mesec dana.

DS je juče saopštila da je razgovarala o formiranju nove Vlade Srbije sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka na kojima je zaključeno da će dve stranke, koje su imale uspešnu saradnju u prethodnom mandatu, učestvovati i u formiranju nove parlamentarne većine i Vlade.

SDA Sandžaka je kao manjinska lista na parlamentarnim izborima u Srbiji održanim 6. maja osvojila dva poslanička mandata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.