UKRADENA BEBA? Osjećam da je moja beba i dalje živa

Izvor: Cafe.ba, 31.Mar.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRADENA BEBA? Osjećam da je moja beba i dalje živa

Imam osjećaj da je moja beba živa. Dok mi ne dokažu suprotno, vjerovaću svom instinktu, kaže za ''Blic'' Ratka Račić (36) iz Raške.

Ova žena, koja je optužila porodilište u Višegradskoj da su joj ukrali bebu, tvrdi da je njena trudnoća funkcionisala savršeno sve do trenutka porođaja koji se odigrao 17. marta.

Carski rez 

- Doktorka mi je probušila vodenjak i poslala me >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << na tuširanje. Preporučeno mi je bilo da se porodim prirodnim putem, ali su oni odlučili da to ipak bude carski rez, dva dana pred termin. Sestra me je ispitivala o bračnom statusu, da li radim i sa kim živim. U jednom trenutku su mi rekli da se na CTG ne čuju bebini srčani tonovi i da hitno moram na carski rez. Do sale sam vrištala koliko me je glas služio - priča Ratka kojoj su, kada se probudila iz anestezije, rekli da je njena beba preminula.

Nije željela da vidi dijete kako joj ta slika ne bi ostala urezana u pamćenje

- Dali su mi neke papire da potpisujem, a ja bih onako ošamućena mogla da potpišem bilo šta. Dva dana mi nisu davali mobilni da javim roditeljima šta se desilo. Kada su došli i tražili bebu kako bi je sahranili, prvo su rekli da je beba u kapeli, da bi nakon toga rekli kako je sahranjena na Orlovači. Rekli su mi da sam i to potpisala sa svim ostalim papirima koje su mi poturili dok sam bila još ošamućena od anestezije - priča Ratka.

Verzije smrti 

Do nje su, kaže, stizale različite informacije o razlogu smrti djevojčice. Prvo da je dijete dobilo sepsu, a potom da je prestalo da mu kuca srce. To je nateralo Ratku da pomisli da je njeno dijete i dalje živo i zato se za pomoć obratila Udruženju roditelja nestalih beba.

Ekshumacija 

- Javna tužiteljka prikuplja dokaze kako bi donijela odluku o ekshumaciji tijela djeteta. Najpametnije je da se uzme DNK tijela na licu mjesta, jer ne vjerujemo državnim institucijama. Uzorke bismo poslali u inostranstvo - kaže Vladimir Čičarević, predsjednik Udruženja.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.