Srbija, CG i Hrvatska da budu zemlje stabilnosti

Izvor: B92, 29.Jul.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija, CG i Hrvatska da budu zemlje stabilnosti"

Srbija, Crna Gora i BiH treba da budu zemlje stabilnosti i sigurnosti, a ne one koje se prepoznaju po terorizmu i drugim problemima, ističe Nebojša Stefanović.

Osim toga, Stefanović je istakao da njihove policije moraju zajedničkim radom da pokažu da kriminalne grupe neće biti jače od država.

Stefanović, koji je u Podgorici razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem i ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trilateralnog sastanka je istakao da je saradnja srpske i crnogorske policije na veoma visokom nivou, da često rade kao jedna, dok saradnja sa kolegama iz BiH napreduje.

''Moram da izrazim zabrinutost zbog jako dobre saradnje narko-grupa u regionu i zato moramo još snažnije i zajedničkim naporima da se suprotstavimo tome. Kriminalci ne smeju biti jači od policije i države'', naglasio je Stefanović i dodao da saradnja u regionu iskreno napreduje.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, Stefanović je poručio da ''moramo da budu države jakih ekonomija, da se fokusiramo na privlačenje više investicija, na otvaranje novih radnih mesta i kako da građani žive bolje i budu zadovoljniji''.

Ministar je upoznao svoje kolege i sa koracima koje MUP Srbije preduzima na evropskom putu, ali i novom zakonu o policiji koji je završen i čije se usvajanje očekuje.

''Završili smo akcioni plan za Poglavlje 24 koji je uz manje zamerke prihvaćen i mi smo ih već otklonili. Kada je reč o novom zakonu o policiji on će, između ostalog, omogućiti karijerno napredovanje, uvesti nove sektore i ojačati Sektor unutrašnje kontrole'', rekao je Stefanović.

On je obijasnio da je borba protiv korupcije i kriminala naš prioritet, ne samo u državi, već i u redovima policije.

U saopštenju je istaknuto i da je Stefanović nakon zajedničkog sastanka imao i bilateralni susret sa ministrom Konjevićem sa kojim je potpisao Protokol o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.