Prekopavanje lokacije u Rudnici kreće 23. aprila

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekopavanje lokacije u Rudnici kreće 23. aprila

U mestu Rudnica kod Raške na mestu za koje se veruje da se nalazi masovna grobnica 23. aprila počeće prekopavanje i vađenje posmrtnih ostataka, rekao je sinoć predsednik Radne grupe za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović.

- Lokacija je spremna. Uklonjeni su objekti koji su bili potencijalna smetnja, zgrada koja se nalazila na tom mestu je srušena i time su se stvorili uslovi da forenzički i ostali stručni timovi uđu na lokaciju i počnu sa prekopavanjem i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vađenjem posmrtnih ostataka - rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, na lokaciji ce od 23. aprila u 12 sati biti angažožvano višše desetina stručnjaka, arheologa, topologa, forenzičara, patologa, tehničara i onih struka koje ovaj proces mogu da urade na valjan način.

Na lokalitetu su tokom iskopavanja u decembru pronađeni posmrtni ostaci dve osobe za koje je DNK analizom utvrjdeno da su kosovski Albanci.

Tužžilašštvo za ratne zlocine, tokom istrage koja se priprema, razmotriće i da li je zgrada koja je nikla pored kamenoloma namerno sagrađena kako bi se prikrili tragovi zločina.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.