Potpuno uništenje Saragose u Vitoriji! Jelovac i Katić se uzalud trudili, ekipa ubacila samo 45 poena!? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno uništenje Saragose u Vitoriji! Jelovac i Katić se uzalud trudili, ekipa ubacila samo 45 poena!? (VIDEO)

Valensija sigurna na teškom gostovanju Huventudu, dok je Mursija bila bolja od Gran Kanarije...

Tradicija se nastavlja – košarkaši Saragose ponovo su doživeli debakl od Laboral Kuće u Vitoriji! Ovog puta ekipa srpskih internacionalaca Stevana Jelovca i Raška Katića pretrpela je najteži poraz u novijoj istoriji okršaja dva kluba, pošto je sastava Ibona Navara slavio sa više nego ubedljivih 73:45 (14:14, 21:11, 18:12, 20:8)!

Sa 37 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poena u prve tri četvrtine bilo je jasno da se gostima sa severoistoka bliži prava katastrofa, koja je usledila u poslednjih deset minuta igre. Domaćin je ubacio čak 20, a Saragosa samo osam poena?! A pitanje je kako bi se meč završio da Jelovac i Katić nisu bili koliko-toliko raspoloženi, pošto su zajedno ubacili 17 poena, što je u datoj situaciji ogroman doprinos.

Va directo hacia Katic y @Mr_MakeItLukEZ encuentra el hueco para anotar su bandeja @Baskonia http://t.co/vL3flokUBH

Ipak, sreća je na kraju ipak pogledala Saragosu, pošto je i Gran Kanarija, direktni rival za poslednje mesto koje vodi u plej-of, doživela poraz na svom terenu od Mursije.

Najefikasniji igrač Laboral Kuće bio je Darijus Adams sa 22 poena, a pratio ga je Kim Tili sa 13 koševa. Kod gostiju Henk Norel je imao 12 poena, dva manje ubacio je Jelovac, uz pet skokova, dok je Katić ima sedam poena.

Veliku pobedu izvukla je Valensija na gostovanju Huventudu u Badaloni, koja je u vrlo neizvesnoj i tesnoj utakmici otišla kući rezultatom 95:91 u džepu. 

Na osam minuta pre kraja utakmice Valensija je imala čak deset poena zaostatka (71:81), međutim rezultat je prelomio upravo bivši igrač Huventuda Pau Ribas, kojeg emocije nijednog trenutka nisu omele da Slepim miševima donese vrlo važan trijumf, koji ih dodatno učvršćuje na listi ekipa koje će ići u doigravanje.

Domaćin je uspeo da odbija nalete razigranog protivnika sve do poslednjih nekoliko minuta susreta, ali je onda Ribas preokrenuo stvari, kumovao furioznoj seriji 12:0, kojom je Valensija na kraju preokrenula rezultat i potom mirno završila susret.

Ribas je ujedno bio i igrač sa najviše poena u redovima Valensije, a meč je završio sa 20 koševa. Vladimir Lučić ubacio je osam poena, dok je Nemanja Nedović na terenu proveo sam šest i po minuta i uknjižio četiri poena. Kod Huventuda Demond Male imao je 20 poena, Naćo Lovet je dodao 15, a Goran Suton 12 koševa.

Triplazo de @PauRibas que podría valer el partido #LigaEndesa http://t.co/19t86LVSzV

— Liga Endesa (@ACBCOM) April 19, 2015
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.