Počinju 5. Dani borovnice na Kopaoniku

Izvor: RTS, 24.Jul.2014, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju 5. Dani borovnice na Kopaoniku

Na Danima borovnice, pored takmičenja u branju i pripremi tog voća, organizuju se pešačke ture po Nacionalnom parku, diskusije o očuvanju i zaštiti ove biljke, prezentacija potencijala opštine Raška i izbor za Mis borovnice.

Na Kopaoniku počinju 5. Dani borovnice, u organizaciji Nacionalnog parka Kopaonik, MK Mauntin Rizort, Turističko-sportske organizacije "Raška" i TO Opštine Brus.

Organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su, kao i prethodnih godina, pripremili trodnevni program u kojem će uživati ljubitelji prirode i šumskih plodova, čistog vazduha i aktivnog odmora.

Za učesnike manifestacije, pored nadmetanja u berbi borovnica u Nacionalnom parku, organizovaće se i takmičenje u pripremi sokova, rakije, žele, džema i drugih specijaliteta od ovog voća. Nagrade najboljima, po oceni stručnog žirija, biće uručene na zatvaranju manifestacije.

Uz bogat zabavni program kulturno-umetničkih društava iz Raške i Brusa, gostima Kopaonika na izložbenim štandovima biće ponuđeni proizvodi od borovnice i proizvodi potkopaoničkog kraja.

Za ljubitelje aktivnog odmoram Planinarsko ekološko društvo "Zeleni putokazi" u subotu će biti organizovana tradicionalna pešačka tura "Borovnici u pohode", panel diskusije o očuvanju i zaštiti ove biljne vrste i prezentacija turističko-privrednih potencijala opštine Raška.

U završnici manifestacije, na trgu ispred Konaka, biće izabrana i Mis borovnice.

rts.krusevac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.