Opasnost od odrona, magla u planinskim predelima

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasnost od odrona, magla u planinskim predelima

Naglo otapanje snega, pored mokrih kolovoza, donosi veliku opasnost od odrona, dok magla jutros usporava saobraćaj u planinskim predelima na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu, saopštio je AMSS.
Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura koje se, prema najavama metereologa, očekuju ovog i narednih dana, doprineće dobroj prohodnosti putevima.
Međutim, naglo otapanje snega, pored mokrih kolovoza, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << donosi veliku opasnost od odrona.
Najviše ih ima pored Ibra, između Kraljeva i Raške, pored Drine od Malog Zvornika ka Ljuboviji u Ovčar Banji, kroz Grdeličku, Sičevaćku i Drensku klisuru, a sa odronima treba računati i pored Dunava između Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca i Golupca.
Magla ovog jutra usporava saobraćaj u planinskim predelima ima je na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu.
U područjima sa maglom, pored smanjene vidljivosti, treba računati i na poledicu, koja je zbog niskih temperatura, prisutna na svim vlažnim deonicama.
Vozači se upozoravaju da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu, da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.
Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a zbog snega koji je padao prethodnog dana upozoravamo vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme.
Na istoku i jugoistoku pada sneg slabog intenziteta, a raskvašenog snega do pet centimetara ima na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Zajećara i Ivanjice, kao i na putevima u višim planinskim predelima.
AMSS napominje da su radovi završeni, a saobračaj normalizovan na mostu preko Skadarskog potoka, na deonici Pričević-Pecka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS: Na putevima ima magle, ponegde i poledica

Izvor: Kurir, 20.Feb.2017

...Magla ovog jutra usporava saobraćaj u planinskim predelima, a naglo otapanje snega pored mokrih kolovoza donosi veliku opasnost od odrona, dodaje AMSS..Od danas do 31 marta od 700 do 1700, na Avalskom putu, izvodiće se radovi na sanaciji ulegnuća, a saobraćaj će se odvijati u oba smera, uz naizmenično...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.