Kojo o Gidri: Odveo me je u kafanu, nahranio...

Izvor: B92, 12.Maj.2017, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kojo o Gidri: "Odveo me je u kafanu, nahranio..."

"Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu..."

"Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra."

"'Šta čekaš? Ulazi', kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nije nikada odrekao."

"Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali."

"Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija."

"To je bio Dragomir Bojanić Gidra", opisuje Nikola Kojo svoju epizodu sa Gidrom, ali ne sa snimanja, već iz vojske, kada mu je u posetu došao njegov "filmski" deda.

Izvor: Nedeljnik.rs
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEGENDA ŽIVI: Kako je Gidra izvukao Nikolu Koja iz kasarne usred vanrednog stanja i odveo ga u kafanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2017

Neobična priča iz mladosti glumca...Popularni srpski glumac Nikola Kojo opisao je u intervjuu jedan veoma interesantan, ali i emotivan, susret sa jednom od svojih glumačkih uzora, Dragomirom Bojanićem Gidrom..."Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.