DF ostaje ispred Skupštine Crne Gore

Izvor: Akter, 04.Okt.2015, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF ostaje ispred Skupštine Crne Gore

Opozicioni Demokratski front (DF), koji sedam dana protestuje ispred skupštine u Podgorici poručio je da neće prekidati okupljanja iako je istekao rok do kada je taj savez trebalo da ukloni binu i prateće objekte sa glavnog gradskog bulevara

Čelnici Fronta su preneli ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću i direktoru policije Slavku Stojanoviću da se neće razilaziti do ispunjenja zahteva - ostavke vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Mila Đukanovića i formiranja prelazne koja bi pripremila izbore u Crnoj Gori.

Jedan od čelnika Fronta Andrija Mandić ponovio je da taj opozicioni savez od ponedjeljka kreće u šetnje u 15 gradova u Crnoj Gori u kojima je na vlasti Demokratska partija socijalista (DPS).

Protesti Fronta, za sada, i pored poziva nemaju značajnijeg odjeka među ostalim opozicionim partijama, koje se nisu odazvale pozivu da se priključe organizaciji protesta.

Proteste su podržali Socijalistička narodna partija (SNP) i pojedini nezavisni poslanici.

Zahteve Fronta odbacila je vlada u Podgorici kao neustavne i nelegitimne i pozvala taj savez da "legitimitet vlade ospori u Skupštini".

Sedmodnevni, danonoćni protesti protiču bez incidenta, a obezbeđuje ih oko 1.000 policajaca, što državu košta oko 40.000 evra dnevno.

DF je 2012. godine bio najjača opoziciona grupacija u Crnoj Gori sa oko 24 odsto podrške birača i 20 predstavnika u skupštini. Prema poslednjim istraživanjima, popularnost tom savezu opada i ona se kreće oko 10 odsto.

DF je nedavno napustio Miodrag Lekić koji je osnovao Demos koji se nije pridružio protestima.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Crnogorski MUP neće dozvoliti skupove DF

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2015

 Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore neće dozvoliti okupljanja i demonstracije u gradovima širom Crne Gore, koje je najavio opozicioni Demokratski front (DF), saopštilo je danas to ministarstvo.Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević izjavio je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.