Arsenal oštećen za jedanaesterac

Izvor: KGsport.info, 25.Sep.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal oštećen za jedanaesterac

Fudbaleri Arsenala napustili stadion u Palilulama nezadovoljni rezultatom i suđenjem

Fudbaleri zonaša iz Palilula nisu ponovili igru iz duela sa Orlovcem pre dve sedmice, kada su zabeležili prvu pobedu u prvenstvu, tako da su danas na svom stadionu osvojili samo bod u duelu sa podmlađenom ekipom Baneta iz Raške, odigravši bez golova – 0:0. Palilulci su teren napustili nezadovoljni ne samo konačnim ishodom, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << već i suđenjem, pošto im sudija Bogdanović iz Čačka nije dosudio jedanaesterac u finišu susreta.
Bio je ovo susret sa dva različita poluvremena. U prvom delu gosti nisu uputili šut u okvir gola Arsenala, a Nikolić je dva puta pokušao da dovede domaći tim u vođstvo , ali bez uspeha. Međutim, drugo poluvreme obilovalo je uzbuđenjima, sa propuštenim šansama na obe strane i izvanrednim odbranama golmana Palilulaca Rafailovića, koji je spasao svoj tim od poraza.
U 46. minutu nabačenu loptu sa desne strane nije stigao Stević na drugoj stativi da ubaci u mrežu, a samo dva minuta kasnije udarac Obradovića sa 3-4 metra je izblokiran, pa je i ta šansa propala. Uzvratili su gosti sa dve veoma povoljne prilike za gol, koje je propustio Bulatović, nakon što je u situaciji „jedan na jedan“ golman Arsenala Rafailović izašao kao pobednik.
U 55. minutu i Bane je imao sreće, kada je Otović umesto prazne mreže pogodio stativu. Desetak minuta kasnije Nikolić je pokušao udarcem glavom da iznenadi mladog golmana Premović, koji je uspeo loptu da izbaci u korner.
U 68. minut napadač Raščana Bulatović se po treći put obrukao i sa ivice peterca šutirao pored stative. Međutim, nekoliko minuta kasnije i domaći tim imao je sreće. Sa svega dva- tri metra u gužvi pred golom Palilulaca Radulović je zakačio loptu, ali je fantastično reagovao golman Arsenala i zaštitio svoju mrežu. Neprecizan je bio i Petrović, koji je sa 7-8 metara šutirao pored gola domaćeg tima.
U 80. minutu odluka sudije Bogdanovića iz Čačka izazvala je buru protesta među igračima domaćeg tima i gledaocima na tribinama, a posle utakmice oštro je reagovao i predsednik Arsenala Parezanović. Nakon jedne duge lopte, Obradović je ušao u kazneni prostor gostiju, zaobišao golmana Raščana, ali je oboren bez lopte, a sudija je umesto klasičnog jedanaesterca dosudio samo prekid iz ugla.
Treba reći da je ekipa Bana u protokolu za ovu utakmicu imala 12 omladinaca i kadeta, od kojih su šestorica bila u startnoj postavi. Oni su se bolje kretali, ali im je nedostajalo iskustvo u realizaciji, pa je susret završen bez golova. Ovakav epilog ne odgovara Arsenalu koji je ponovo zamenio poslednje mesto sa Sušicom, nakon još jednog poraza Sušičana, ovaj put u Kraljevu protiv domaće Sloge (0:2).
Treći kragujevački zonaš Slavija iskoristila je prednost domaćeg terena i zabeležila treću pobedu u ovoj sezoni. Na igralištu u Bresnici izabranici trenera Vladice Radovanovića su pogotkom Nemanje Sretkovića u 64. minutu savladali novajliju Miokovce sa 1:0 i popravili položaj na tabeli.
ARSENAL – BANE (Raška) 0:0
Stadion: U naselju Palilule.
Gledalaca: 150.
Sudija: Nemanja Bogdanović (Čačak).
Pomoćnici: Dušan Arsović, Stefan grčić (obojica iz Gornjeg Milanovca).
Žuti kartoni: Stefanović, Otović (Arsenal), Milović (Bane).
ARSENAL: Rafailović, Jovanović, Baroš, Lazović, Ivković, Todorov, Stević (Lazarević), Nikolić, Stefanović (Janjoš), Obradović, Otović (Đurić).
BANE: Premović, Mihajlo Petrović, Ilić, Jolović, Bošković, Milović (Panović), Simić,  Marko Pterović, Bulatović, Radulović (Obradović), Cvetić (Mrvošević).
U narednom, 8. kolu Zone „Morava“, Arsenal je gost Slobode u Čačku, a Slavija odlazi na noge Tutinu, dok je Sušica domaćin ekipi Miokovca, koja drugu nedelju zaredom gostuje u Kragujevcu.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.