Za prvomajske praznike vrnjčani očekuju veliki broj gostiju

Izvor: Objava, 28.Apr.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prvomajske praznike vrnjčani očekuju veliki broj gostiju

VRNJAČKA BANJA- Zahvaljujući tome što će za prvomajski praznik biti produženi vikend, u Vrnjačkoj Banji se očekuje veliki broj gostiju.
- Vrnjačka Banja je omiljena destinacija u vreme prvomajskih praznika, i prema procenama prodajnih službi očekuje se preko 15.000 gostiju, i mi smo za njih pripremili razna dešavanja da bi im boravak učinili što sadržajnijim“ kaže Goran Karavesović iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje. Tih ćete dana uživati u sajmu cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj promenadi ( 30.04.-04.05 ), u diskoteci „Podrum“ će biti organizovan zabavni program ( 1-3. maj ) gde će pored klupskih bendova nastupiti i Željko Vasić, a tu je i prvomajski hiking do planine Goč. Ono što se posebno izdvajamo je prvomajska šetnja ( HIKING ) do planine Goč, koja počinje u 8h, a završava se oko 12h. Staza je srednje naporna, dužine oko 10 km, a obezbeđena je vodička i medicinska služba.Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma gde ih čeka organizovan ručak, a oko 16h organizovan autobuski povratak u Vrnjačku Banju. Ovo će postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke organizacije VB i planinarskog kluba Goč, a na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti“,rekao nam je tim povodom Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja.
Inače, Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom ( 1kg- 800-1.000 dinara) koja se može spremiti na licu mesta u etno ambijentu. Tu je i jezero odakle vrnjčani piju vodu, a naravno treba pomenuti i žičaru, pa restorane i kafane u kojima se možete okrepiti. Cene smestaja na Goču su od 1.100,oo dinara pun pansion u odmaralištu Cvetna dolina do 2.200,oo Horizont. Treba napomenuti da su u hotelu "Breza" prodati svi prvomajski aranžmani, što i ne čudi kada se uzme u obzir da je četvorodnevni aranžman bio 7.667 dinara, a dete do 10 godina je imalo besplatan boravak. Tu je i najpopularniji zatvoreni bazen poluolimpijskih dimenzija. U hotelu "Aleksandar" je takođe sve rasprodato, a smeštaj su rezervisali stalni gosti, koje i ovog puta dočekuje "prvomajska večera", tj. pečeno jagnje u bašti hotela. Sutradan, 2. maja, u ovom hotelu organizuje se izlet do manastira Svete Petke, Ljubostinje i Žiče.
- Specijalna bolnica „ Merkur“ je prodala gotovo sve kapacitete za prvomajske praznike, i iz ove kuće ne sumnjaju da će sve aražmane popuniti jer kombinuju akva i velnes program uz pešačke ture i izlete što garantuje sadržajan boravak u ovoj ustanovi. Četvorodnevni aranžman sa velnes uslugom i korištenjem akva centra košta 9.570 dinara, a dete do 12 godina ima gratis boravak“,rekao nam je na kraju naše posete Turističkoj organizaciji Vrnjačka Banja Goran Karavesović.
Dragan Ivanović
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Vrnjačka Banja






Povezane vesti

U Vrnjačkoj Banji se za prvomajske praznike očekuje 15.000 gostiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2017, 11:45

Produženi vikend..Zahvaljujući tome što će za prvomajski praznik biti produženi vikend, u Vrnjačkoj Banji se očekuje veliki broj gostiju. Prema rečima Gorana Karavesovića iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje, najpoznatija srpska banja je omiljena destinacija u vreme prvomajskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...