Izvor: Blic, 05.Maj.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPRKOS OSTAVCI Davutoglu 7. maja u Banjaluci otvara džamiju

Turski premijer Ahmet Davutoglu, koji je danas podneo ostavku na poziciju prvog čoveka vladajuće Partije pravde i razvoja, pa samim tim i na premijersku funkciju, ipak, dolazi na svečanost otvaranja džamije Ferhadija u Banjaluci, 7. maja.

Prema informacijama iz Vlade Turske, Davutoglu će u subotu, 7. maja, otvoriti obnovljenu džamiju Ferhadija, koja je većim delom obnovljena uz donaciju Turske agencije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mejunarodnu saradnju i razvoj (TIKA).

Ferhadija je zadužbina Ferhad-paše Sokolovića, izgrađena 1579. godine.

SUKOB SA ERDOGANOM Davutoglu podneo ostavku

Početkom rata u BiH, 7. maja 1993. je minirana i u potpunosti srušena.

Davutoglu će u Banjaluku doputovati na jedan dan, javili su sarajevski mediji.

Inače, njegova ostavka će stupti na snagu 22. maja za kada je zakazan vanredni kongres najuticajnije vladajuće Partije pravde i razvoja u Turskoj.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.