Prvomajski uranak i Uskrs na Borskom jezeru [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 01.Maj.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvomajski uranak i Uskrs na Borskom jezeru [FOTO]

Međunarodni dan rada – 1. maj, tradicija radničkog pokreta, ove godine proslavlja se kad i Uskrs, dan vaskrsa Isusa Hrista. Borani su, po tradiciji, obišli najpopularnije mesto za prvomajski uranak – Borsko jezero. 

Prohladno vreme i Uskrs nisu sprečili naše sugrađane da i ove godine praznik >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << rada provedu na tradicionalnom prvomajskom izletištu izvan grada, uz pečenje, roštilj, kuvano jelo u kotliću i Vaskršnje tucanje jajima. Iako se na današnji dan valja poraniti u prirodu, Borsko jezero postalo je urbano tek oko 13 časova.

Prvomajski uranak je narodni običaj i svetkovina koja se sastoji u tome da se 1. maja porani u prirodu ili čak da se ode dan ranije.

I ove godine Centar za kulturu Opštine Bor potrudio se da praznično raspoloženje uveliča svojim programom. Nastup duvačkog orkestra “Bor” i nastup starogradskog orkestra KUD “Bor” zadovoljio je potrebe starije publike, dok su omladinci đuskali uz borsku rok grupu “New Deal”.

Zabava za najmlađe, i one koji se tako osećaju, bio je i luna park sa svojim vrteškama, automobilima na struju i ostalim zanimljivostima.

Bolja organizacija saobraćaja osetila se ove godine na popularnom borskom izletištu, a dežurala su i vozila vatrogasne jedinice i hitne pomoći.

Novina od ove godine na jezeru jeste trim staza za pešake i bicikliste u dužini od oko 3 km koja se prostire od brane do auto kampa i na delu puta pored jezera.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.