Provedite prvomajske praznike u zlatnom Pragu

Izvor: Blic, 13.Feb.2016, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provedite prvomajske praznike u zlatnom Pragu

Prag ili "Zlatni grad" jedna je od najlepših destinacija Evrope, a danas sajt za putovanja "Superodmor.rs" za vas ima specijalnu ponudu.

Ukoliko danas napravite upit, tri noćenja s doručkom i autobuski prevoz ćete platiti 149, umesto redovne cene od 165 evra po osobi. Na putovanje se kreće 28. aprila.

Prag je idealno mesto za zaljubljene, za one koji vole dobar noćni provod, ali i za one koji hoće da uživaju u prelepoj arhitekturi.

Stari fascinantni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grad nalazi se na obalama reke Vltave. U srcu Evrope, sa hiljadu tornjeva, čipkastih fasada i zadivljujuće arhitekture, grad alhemičara i magije čeka vas da ga otkrijete i doživite. Moderna metropola sa izvanredno sačuvanim istorijskim objektima, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Grad je podeljen je na stari i novi deo. Stari deo grada čini lavirint aleja, ulica od kaldrme i prolaza koji vode do starogradskog trga. Zaljubljeni najviše vole Karlov most, ali ne treba propustiti ni Hradčan sa Praškim dvorcem, Katedralu svetog Vida, Vačlavske namesti, kuću Franca Kafke.

Svaka ulica, pa i najmanja i najzabačenija privlači fasadom, zanimljivim izlogom, pivnicom... Zlatna ulica, Jevrejska četvrt, strogradski trg na kom se nalazi poznati astronomski sat, sve će to biti motivi za fotografije s putovanja u grad čijoj su se arhitekturi divili i umetnici poput Mocarta, Betovena ili Čajkovskog. Ne propustite vožnju brodom po Vltavi ili jednu od čuvenih pivnica gde ćete uz česko pivo okusiti neko od nacionalnih jela.

Prag je pun života, živi skoro 24 časa dnevno, očarava posetioce, slikare, fotografe, pesnike. Idealno mesto za zaljubljene i one koji žele da se zaljube, a Novu godinu možete dočekati i na centralnom gradskom trgu.

Programom  je predviđeno panoramsko razgledanje Praga: Hradčani-Praški dvorac, Katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Predsednička palata mala strana, Karlov most, stari trg, gradska većnica, crkva sv. Marije od Tina...

Mogući su i izleti u Karlove Vari i Drezden, ali i romantično krstarenje Vltavom.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.