ODUSTAO Prvi potpredsednik Irana povukao se iz predsedničke trke

Izvor: Blic, 16.Maj.2017, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODUSTAO Prvi potpredsednik Irana povukao se iz predsedničke trke

Iranski prvi potpredsednik Ešak Jahangiri izjavio je danas da se povlači iz trke za novog predsednika Irana i da će umesto toga podržati aktuelnog umerenog predsednika Hasana Rohanija, koji će na predsedničkim izborima zakazanim za 19. maj tražiti podršku birača za drugi četvorogodišnji predsednički mandat.

- Ispunio sam svoju istorijsku dužnost i zajedno sa vama glasaću za Rohanija da bih dao svoj doprinos putu napretka ove zemlje - izjavio je Jahangiri, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je AFP.

- Glasajte za Rohanija jer je on čovek za teške situacije - istakao je on.

Jahangirijeva odluka o povlačenju iz predsedničke trke dolazi dan nakon što je i gradonačelnik Teherana Mohamad Bager Galibaf doneo odluku da se povuče iz predsedničke trke, otvarajući tako prostor Rohaniju da se direktno na predsedničkim izborima suoči sa konzevrativnim sveštenikom Ebrahimom Raisijem, navela je francuska novinska agencija.
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.