Krivična prijava za utaju 141 miliona dinara

Izvor: Studio B, 25.Nov.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava za utaju 141 miliona dinara

Poreska uprava u Pirotu je Osnovnom tužilaštvu u Pirotu podnela krivičnu prijavu protiv direktora kompanije "Prvi maj" AD Zorana Živkovića u kojoj se kao odgovorno lice u ovoj kompaniji, tereti za utaju 141 miliona dinara poreza.

Kako stoji u prijavi Poreske uprave Pirot, od prodaje lokala koji su u vlasništvu ove kompanije, tokom prošle i ove godine "Prvi maj" AD ostvario je prihod od više od 341 milion >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dinara, ali iako je to zakonska obaveza, pirotskoj filijali Poreske uprave nisu dostavljeni podaci o tim transakcijama zbog čega je država na ime poreza oštećena za 8.535.000 dinara.

U istoj prijavi se navodi da nisu uplaćivani ni porezi na razliku između minimalnih i isplaćenih zarada zaposlenih čime je država oštećena za dodatnih 132, 8 miliona dinara.

Kompanija "Prvi maj" AD predstavlja neprivatizovani deo nekadašnje moćne tekstilne firme Industrije odeće "Prvi maj".

Najveći deo nekadašnjeg tekstilnog giganta privatizovala je slovenačka kompanija "AHA Mura", ali i privatizovani deo koji posluje pod firmom "AHA Mura Prvi maj" sa pokretanjem stečaja u matičnoj firmi nalazi se u veoma teškoj situaciji.

Preko 1.300 zaposlenih već četiri meseca ne radi a radnici nisu mesecima primali zarade, niti imaju overene zdravstvene knjižice.

Kako bi se ova fabrika spasla od propasti, na predlog Ministarstva privrede pokrenut je postupak izrade unapred pripremljenog plana reorganizacije kako bi se reprogramiranjem dugova prema poveriocima i državi dao prostor fabrici da

pokrene proizvodnju i pripremi za novu privatizaciju.

Ovaj predlog Ministarstva prihvatili su rukovodstvo i sindikati u kompaniji "AHA Mura Prvi maj" pa je njegova izrada u toku.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UTAJEN 141 MILION DINARA: Krivična prijava protiv direktora Prvog maja Zorana Živkovića

Izvor: Kurir, 25.Nov.2014

Od prodaje lokala u vlasništvu te kompanije, ali filijali Poreske uprave nisu dostavljeni podaci o tim transakcijama zbog čega je država na ime poreza oštećena za 8.535.000 dinara..PIROT - Poreska uprava u Pirotu je Osnovnom tužilaštvu u Pirotu podnela krivičnu prijavu protiv direktora kompanije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.