Istanbul: Za sutrašnje proteste spremno 25.000 policajaca

Izvor: Press, 30.Apr.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul: Za sutrašnje proteste spremno 25.000 policajaca

Skoro 25.000 pripadnika turske policije raspoređeno je u Istanbulu, a brojne ulice u gradu su zatvoreni uoči sutrašnjeg obeležavanja 1. maja.
Foto:B92.net
To je uobičajena prilika za sukobe demonstranata i policije u tom gradu.
AFP navodi da je Kancelarija guvernera Istanbula saopštila danas da će, "kako bi se osigurala bezbednost građana" za prvomajski praznik, na dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u gradu biti 24.500 pripadnika turskih snaga bezbednosti.
Metro stanica na glavnom trgu Taksim biće potpuno zatvorena, a na trgu su već primetne sigurnosne mere jer su duž ulica postavljene metalne ograde, kao i na desetine policajaca u opremi za razbijanje demonstracija. 

Trg Taksim je poprište sukoba za Praznik rada od kada je 1. maja 1977. na desetine ljudi ubijeno u vreme kada je moderna Turska prolazila kroz jedan od svojih najturbulentnijih perioda.
 
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Turska

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jake policijske snage u Istanbulu za prvomajske proteste

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016

Oko 25.000 policajaca će biti raspoređeno sutra u Istanbulu gde će brojne ulice biti zatvorene zbog provomajskih demonstracija koje su se proteklih godina završavale nemirima pristalica opozicije s pripadnicima snaga bezbednosti...Nekoliko ambasada upozorilo je svoje državljane od mogućeg nasilja,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.