Fabrika napokon dobila struju

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Jan.2015, 03:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika napokon dobila struju

Konfekcija "Aha Mura Prvi maj" u Pirotu je nakon nekoliko meseci dobila struju, potvrdio je finansijski direktor te fabrike Slaviša Svilarov.

Slaviša Svilarov je rekao da je to rezultat nedavno potpisanog novog sporazuma između "EPS Snabdevanja" i pirotske fabrike o priključenju struje.

Finansijski direktor je rekao da su se posle obezbeđivanja električne energije i jučerašnje deblokade računa stvorili uslovi za pokretanje proizvodnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
Svilarov nije mogao da precizira kada bi proizvodnja mogla da počne, ali je istakao da se radi na tome da se obezbede poslovi i uposle radnici koji ne rade već skoro pola godine i za taj period nisu primili plate.

Prema njegovim rečima, unapred pripremljen plan reorganizacije pirotske kompanije je predat Privrednom sudu u Nišu i doneto je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u skladu sa planom reorganizacije.

Problemi u pirotskoj fabrici nastali su nakon strečaja u slovenačkoj kompaniji "Aha Mura", budući da je preduzeće u Pirotu ćerka fabrike u Murskoj Soboti.

U skladu sa odredbama Zakona o državnoj pomoći i Uredbi o pravilima za dodelu državne pomoći, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić juče je doneo rešenje o dodeli državne pomoći kompaniji "Aha Mura Prvi maj" u iznosu od 700.000 dinara za plaćanje sudskih taksi

Privrednom sudu u Nišu, kako bi se omogućio nastavak sprovodenja i usvajanja UPPR-a radi sanacije kompanije.

Sredstva će biti uplaćena u ponedeljak, 26. januara, po dogovoru sa poslovodstvom "Aha Mure Prvi maj".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.