Dobrotvorno književno veče posvećeno Milunki Savić

Izvor: JužneVesti.com, 31.Maj.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrotvorno književno veče posvećeno Milunki Savić

U utorak 31. maja od 19 sati u Maloj sali niškog Doma Vojske biće održano dobrotvorno književno veče u čast heroine iz Prvog svetskog rata Milunke Savić.

Književno veče, koje organizuje Kolo srpskog sestara, obeležava se u znak sećanja na stogodišnjicu Velikog rata, a sav dobrovoljni prilog namenjen je Odeljenju neonatologije niške Ginekološko-akušerske klinike.

Inače, Milunka Savić je bila srpska ratnica iz balkanskih ratova i Prvog svetskog rata. Sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godina borila se za oslobođenje Srbije prerušena u muškarca, pod imenom Milun Savić.

Tokom tih godina, bila je nekoliko puta ranjavana i odlikovana, a nakon ratova, više od tridesetoro dece je hranila i školovala do kraja života.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.