Barsino prokletstvo desnog beka: Urugvajcu druga šansa po hitnom postupku, pa konačno najveća Lučova želja

Izvor: MozzartSport.com, 13.Feb.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsino prokletstvo desnog beka: Urugvajcu druga šansa po hitnom postupku, pa konačno najveća Lučova želja

Posle povrede Aleša Vidala jasno je da je katalonski tim sada ima Ahilovu petu

Prokletstvo desnog beka prati Barselonu. Imali su dovoljno vremena da se pripreme za život posle Danija Alvesa, mogli su i da zadrže Brazilca koji je bio jedan od simbola moćne Barse, ali su ga olako pustili u Juventus i verovali da će nadomestiti njegov dolazak...

Prevarili su se i sada plaćaju ceh.

Aleiš Vidal je kupljen od Sevilje još pre godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i po dana kao Alvesov naslednik, čekao je pola godina na debi, a onda je razočarao... Pre toga su promašili i sa „brazilskim čudom“ Daglasom. Vidal je letos bio na izlaznim vratima, ali su rešili da mu daju još jednu šansu pošto je Serđi Roberto prinudno rešenje na desnom boku.

I taman kada je Vidal proigrao i počeo da koristi šansu, doživeo je tešku povredu na gostovanju Alavesu i završio je sezonu. U međuvremenu je Barselona potrošila vreme tragajući za desnim bekom, nije uspela da dovede Darija Srnu ili neku od željenih meta i sada je u teškoj situaciji.

Roberto će do kraja sezone opet morati na desni bok kao prinudno rešenje, a Luis Enrike će moliti boga da se i njemu nešto ne desi jer u tom slučaju bi zaista bio u teškoj situaciji.

Zbog teške povrede Vidala, Barselona razmišlja o hitnom rešenju u dovođenju igrača, a opcija je vrlo malo. Jedna je veteran Majkon, a druga je Martin Kaseres koji je već ranije nosio Barsin dres i bio je promašaj poput Daglasa ili Vidala. Ali sada je slobodan, pregovara sa Sautemptonom i verovatno bi radije prihvatio povratak na Kamp Nou na nekoliko meseci.

Međutim, to je samo odlaganje problema, ne i rešenje. Pravo rešenje je dovođenje desnog beka na duže staze. Vlažni san je Ektor Beljerin, ali on je produžio ugovor sa Arsenalom i nema šanse da se njegov povratak na Kamp Nou desi u skorije vreme.

Zato je postalo aktuelno ime maldog reprezentativca Džonija Kastra. On je bio i prva želja Luis Enrikea još letos. Lučo je lansirao Kastra u Selti i želeo da nastave saradnju na Kamp Nou, ali je klub imao drugačije ideje.

Možda zato što su Barselona i Selta u prilično lošim odnosima i klub iz Viga izbegava da posluje sa Kataloncima. Kastro ima otkupnu kaluzulu od 14.000.000 evra koja progresivno raste do 18.000.000 evra. To nije veliki novac za Barselonu, mlad je igrač, a može da uskoči i na štopersku poziciju. Međutim, problem je Selta koja ne želi ni da pregovara sa Barselonom. A igrač ima želju da sledi trenera i pridruži mu se u Kataloniji...

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Prva šansa

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.