Vatrogasci i radnici Simpa zaustavili curenje kiseline u krugu fabrike

Izvor: Blic, 14.Avg.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci i radnici Simpa zaustavili curenje kiseline u krugu fabrike

Vatrogasno spasilačke jedinice iz Kuršumlije, Prokuplja i Niša i radnici Simpa ŠIK iz Kuršumlije zaustavili su danas u zajedničkoj akciji curenje sumporne kiseline iz jedne od komora cisterne u krugu fabrike Simpo ŠIK u Kuršumliji.

Nakon intervencije, dva radnika Simpo ŠIK-a i jedan pripadnik Vatrogasno spasilačkih primljeni su u Opštu bolnicu u Prokuplju zbog simptoma trovanja, ali nisu životno ugroženi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštio je MUP.

Incident se dogodio oko 13 časova i 30 minuta, a nakon pretakanja sumporne kiseline iz preostale dve komore cisterne u rezervoare fabrike Simpo ŠIK, osnovni javni tužilac u Kuršumliji, inspektor za zaštitu životne sredine i pripadnici Policijske uprave u Prokuplju izvršili su uviđaj na lica mesta.

Tokom ovog incidenta nije došlo do zagađenja reke Banjske, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.