Umesto ženu u bolnicu, sanitetom  razvozali lekare kućama

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Nov.2014, 03:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto ženu u bolnicu, sanitetom razvozali lekare kućama

Trebao im je čitav sat da moju suprugu odvedu od Prokuplja do Niša jer su razvozili doktorke, priča muž

Najdan Nestorović (48) iz Prokuplja tvrdi da je sanitet njegovu teško bolesnu suprugu Mirjanu (46) skoro sat vremena vozio iz prokupačke bolnice do niškog Kliničkog centra i da su pri tome na dva mesta u Nišu stali kako bi izašle dve doktorke, koje su bile u sanitetu.

- Vozilo se >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << pretvorilo u taksi, njih su razvozili kućama, a ja sam sa decom u kolima iza njih strepeo za sudbinu svoje žene. Prvo su stali na Ledenoj steni, a zatim u centru Niša. Kada smo konačno došli do bolnice, upitao sam vozača zašto u pratnji nema doktora, a on je rekao da gledam svoja posla - priča Najdan.

Padala u nesvest

Njegova supruga je zadržana na nefrologiji u Nišu jer su joj otkazala oba bubrega, a ima i karcinom materice.On objašnjava da je u utorak uveče njegova supruga dva puta pala u nesvest, žalila se na jake bolove i povraćala.

- Odvezli smo je na Odeljenje urgentne medicine, gde su zaključili da mora hitno na nišku kliniku jer su joj i bubrezi otkazali - objašnjava Najdan i dodaje da je želeo da bude sa njom u vozilu, ali su mu rekli da nema mesta.

Stisli mu suprugu

Zato sam kolima krenuo iza njih - objašnjava Najdan i dodaje:

Tokom puta sam primetio dve ženske osobe kako ulaze u „dačiju karavan“, u kojoj su samo tri sedišta, i sedaju, a sa njima i vozač, moja supruga i tehničar. Tehničar i supruga su se stisli pozadi kod nosila u poluležećem položaju - kaže Najdan.

- Lekari kažu da joj je stanje teško - kaže Najdan.

Portparolka zanemela

Portparol prokupačke bolnice Marija Despotović nije odgovarala na brojne pozive našeg novinara kako bi prokomentarisala ovaj skandal.

Inače, ovo je samo jedan u nizu skandala u Opštoj bolnici ''Dr Aleksa Savić'' koji će kao i svi predhodni predpostavljamo biti zataškan i proći bez kazni krivaca.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.