Uhapšen zbog pronevere merkantilne pšenice

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog pronevere merkantilne pšenice

Pripadnici policije u Prokuplju uhapsili su Z. J. (45) iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo pronevere, saopštio je danas MUP Srbije.

Sumnja se da je Z.J, kao odgovorno lice preduzeća, od 18. februara do 30. maja 2013. proneverio 297.875 kilograma merkantilne pšenice, u vrednosti od 7.238.362 dinara, koju mu je na skladištenje poverila Republička direkcija za robne rezerve Beograd.

Vanrednim pregledom nadležnih inspekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << konstatovan je manjak merkantilne pšenice. Sumnja se da je on prouzrokovan kršenjem odredbi ugovora o uskladištenju, po kojima se roba čuva u odvojenim silo-ćelijama i otprema uz pismenu saglasnost republičke Direkcije za robne rezerve.

Osumnjičeni je, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, sproveden višem javnom tužiocu u Prokuplju.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.