U pirotskoj Mlekarskoj školi održana manifestacija “Dani hleba“(FOTO)

Izvor: juGmedia, 27.Nov.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pirotskoj Mlekarskoj školi održana manifestacija “Dani hleba“(FOTO)

PROKUPLJE – U Mlekarskoj školi “Dr Obren Pejić“ u Pirotu danas je održana sedma po redu manifestacija „Dani hleba“ na kojoj su učenici 13 škola iz Srbije takmičili u pravljenju slavskog kolača, a organizovana je i izložba slavskih kolača i pekarskih proizvoda.

Svoje veštine u spravljanju peciva pokazali su i  učenici škola iz Pirdopa u Bugarskog i opštine Naklo iz Slovenije sa kojima saradjuje Mlekarska >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << škola.

„Slavski kolač sam radio po tradicionalnoj recepturi od kvasnog a ukrase sam radio od beskvasnog testa. Bilo mi je potrebno oko dva sata. Pravim ga i kući za našu slavu. Volim ovaj posao“,kaže učenik smera prehrambeni tehničar pirotske Mlekarske škole Marko Jovanović.

Učenik beogradske Hemijske-prehrambeno tehnološke škole Petar Demir kaže da voli pekarski zanat i da će se time baviti posle završene škole.

„Morate biti kreativni da napravite kolač sa raznim ukrasima i da ovaj posao volite. Dosta radimo u školi i učestvujemo na takmičenjima“,kaže Demir, budući pekar.

Prema rečima profesora Mlekarske škole Radosava Pejčića, ovo je sedma po redu manifestacija koju organizuju.

„Uvek iznova se radujemo umešnosti učenika koji prave slavske kolače i koji nam daju snagu za nove izazove“ , kaže Pejčić.

(kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.