Tinejdžeri maltretirali porodicu zbog 55 evra

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžeri maltretirali porodicu zbog 55 evra

Policija u Prokuplju je uhapsila M.B. (63), J.I. (19) i A.N. (19) iz Kruševca, zbog sumnje da su maltretirali jednu porodicu, kako bi od njih iznudili novac.

Za njih se sumnja da su u četvrtak, 18. septembra u ranim večernjim satima u selu Gornja Draguša, opština Blace upali u porodičnu kuću oštećenih, fizički ih napali i vezali selotejp trakom tražeći novac.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, nakon dužeg zlostavljanja uspeli su da od nesrećnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljudi iznude novac od 55 evra i 7110 dinara. Nakon toga su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Kada su razbojnici izašli iz kuće jedan od nesrećnih ukućana uspeo je da se odveže i pozove telefonom policiju, koja je brzo intervenisala i na ulazu u Blace zaustavila automobil kruševačkih registarskih tablica kojim je upravljao M.B. rođak oštećenih, u kome su se nalazili i osumnjičeni J.I. i A.N.

Osumnjičeni su uz odgovarajuću krivičnu prijavu sprovedeni osnovnom javnom tužiocu u Kuršumliji.

Inače ovo je drugo razbojništvo ovakve vrste na teritoriji Topličkog okruga za nešto više od mesec dana. U selu Bresnica kod Prokuplja Danica (66) i Dobrivoje (70) Miković preživeli su pravu torturu i fizičko maltretiranje koje je trajalo više od pet sati, kada su dvojica nasilnika uz pretnju oružjem obili njihovu porodičnu kuću. Tom prilikom su od oštećenih ukrali 18 000 dinara i 300 švajcarskih franaka.

Iz garaže su ukrali automobil marke golf i njime pobegli. Kod sela Beloljin nedaleko od Prokuplja nakon što je policija pokušala da ih zaustavi jedan od lopova koji je vozio automobil je pokušavajući da izbegne blokadu izgubio kontrolu nad vozilom i udario u znak pored puta, nakon čega su uhapšeni.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.