TERORIŠU PROKUPLJE  Posle tuče na ulici, bombom i na kuću

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORIŠU PROKUPLJE Posle tuče na ulici, bombom i na kuću

Goran Jeftović (46) iz Prokuplja, u čijem dvorištu je u utorak oko 3.30 bačena bomba kašikara, uplašen je za bezbednost svoje porodice.

On kaže da njegove sinove, starijeg Nikolu (21) i mlađeg Nemanju (20), već duže vreme bez ikakvog povoda provocira i toleriše grupa mladića iz Prokuplja.

Najnoviji incident u kome samo zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velikoj sreći niko nije nastradao, jer je bomba eksplodirala metar-dva od ulaznih vrata porodične kuće, drugi je napad na ovu porodicu za samo nekoliko meseci. Jeftović ističe da ga je iz sna probudila jaka detonacija i da u prvom trenutku nije bio svestan o čemu se radi.

- Svi u kući smo skočili iz kreveta, bili smo preplašeni. Kada sam izašao napolje, još se dimilo od detonacije. Popucala su stakla na ulaznim vratima i prozoru, stakla na portalu na kući mog rođaka, oštećen je komšijin automobil. Geleri su se razleteli na sve strane - priseća se Jeftović.

- Pozvali smo policiju, koja je obavila uviđaj i pronašla kašiku od bombe. Moj najstariji sin Nikola je odmah rekao ko su počinioci. Sumnjamo da se radi o istim momcima koji su nam krajem februara zapalili automobil „škoda felicija“, parkiran ispred kuće - tvrdi Goran i podseća da su tada najverovatnije kao kolateralna šteta izgorela još dva automobila, čiji su vlasnici bili njihove komšije.

- I tada je Nikola rekao policiji ko je to uradio, ali su oni i pored toga tužilaštvu predali zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv N. N. lica. Radi se o mladićima sa debelim kriminalnim dosijeom, koje očigledno neko iz policije ili suda štiti, jer bi, u suprotnom, odavno bili iza rešetaka - kaže Goran.

Poslednjem u nizu incidenata na prokupačkim ulicama je prethodila masovna tuča dveju grupa mladića u kojoj su korišćeni boksevi i palice i u kojoj su, između ostalih, učestvovala i braća Nikola i Nemanja Jeftović.

Goranova supruga u šoku

Goranova supruga Gorica je posle incidenta i eksplozije bombe na samo nekoliko metara od sobe u kojoj je spavala pomoć zatražila od Hitne službe Doma zdravlja u Prokuplju. Na sreću, nije se radilo o fizičkim povredama, već je bila u šoku i pod jakim stresom. Nakon terapije, puštena je na kućno lečenje.

Grupu osumnjičenih je saslušao osnovni javni tužilac, a nakon toga im je određen pritvor do 30 dana. Otac dvojice mladića u čijem dvorištu je eksplodirala bomba kaže da su njegovi sinovi znali da će se D. U. i J. Đ. osvetiti i da im već duže vreme prete da će ih iseliti i likvidirati.

- Odmah nakon tuče, Nemanja je došao kući i rekao da suprugu i najmlađeg sina smestim u automobil i da se sklonimo u selo na nekoliko dana. Nisam želeo da ga poslušam, pozvao sam telefonom Ministarstvo policije a oni su me uputili na izvesnog Igora V., kome sam sve objasnio. Čovek je rekao da će pokušati da sredi situaciju, a desetak minuta nakon toga na vrata je zakucala patrola policije - priča Goran.

On kaže da su policajci uzeli izjave i otišli, a da je jedan policajac ostao na ulici ispred kuće do jutra, a potom i on otišao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.