Prolom Banja: Poljoprivredne škole Srbije na jednom mestu

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Mar.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolom Banja: Poljoprivredne škole Srbije na jednom mestu

Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” iz Prokuplja bila je domaćin Zajednici poljoprivrednih škola Srbije koji su održani u Prolom Banji. Na ovim tradicionalnim susretima prisustvovalo je 130 profesora i stručnih saradnika iz 50 poljoprivrednih škola.

Predstavnici škola iz Subotice, Vršca, Futoga, Zrenjanina, Zaječara, Vranja, Leskovca, Surdulice, Aleksinca, Požarevca, Svilajnca i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << gradova Srbije razmenili su mišljenja o dosadašnjem i planovima rada za naredni period.

- Na trodnevnim susretima zaposlenih u poljoprivrednim školama Srbije bilo je reči i o upisu u narednu školsku 2017/ 2018. godinu, realizaciji mnogih projekata za unapređenje i poboljšanje rada u školama i takmičenjima učenika u raznim oblastima, koji će se od 5. do 20. aprila održati u Rumi, Zrenjaninu i Požegi, izjavio je direktor prokupačke Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić i istakao da je veliki doprinos u organizovanju i radu Zajednice škola dala većnica za prosvetu i sport Opštine Prokuplje Maja Ranđelović.

Na ovim susretima pokrenuta je i inicijativa za školovanje odraslih osoba koje rade u pojedinim poljoprivrednim granama bez adekvatne školske spreme. Tokom boravka u Toplici učesnici susreta obišli su Đavolju varoš i Topličke vinograde u Gojinovcu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.