Prokuplje: Uklonjeno 48 divljih deponija

Izvor: Glas javnosti, Beta, 21.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: Uklonjeno 48 divljih deponija

PROKUPLJE - Prokuplje je prošle godine u okviru akcije "Očistimo Srbiju" uklonilo polovinu od 48 divljih deponija u toj opštini, rekao je juče direktor lokalne Službe za ekologiju Miroljub Krasić. Krasić je rekao da će preostale divlje deponije, koje predstavljaju izvor zaraze, biti uklonjene ove godine. Akciju "Očistimo Srbiju" pokrenulo je Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje, a Prokuplje je za uklanjanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << deponija dobilo 2,5 miliona dinara.

- Našoj opštini dodeljeno je i 20 metalnih kontejnera za smeće i deset žičanih za prikupljanje plastike, koje je ova služba odmah prosledila gradskoj "Čistoći", kao i 10 stubnih kanti za smeće koje ćemo podeliti građanima na određenim lokacijama - rekao je Krasić.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Nova reciklažna ostrva u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Apr.2010

U okviru prošlogodišnje akcije “Očistimo Srbiju“, Kragujevac je od Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje Republike Srbije dobio 30 kontejnera za komunalni otpad, 20 za papir i 20 za odlaganje pet ambalaže i limenki..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.