Prohodni glavni putevi u Prokuplju i Kuršumliji

Izvor: RTS, 19.Jan.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prohodni glavni putevi u Prokuplju i Kuršumliji

Na području opštine Prokuplje i Kuršumlija sneg neprekidno pada dva dana, ali su sve glavne saobraćajnice prohodne.
Predsednik opštine Aleksandar Simonović rekao je agenciji Beta da su uloženi veliki napori da se sa svih puteva ukloni sneg.

"Svom raspoloživom mehanizacijom radnici komunalnog preduzeća 24 sata uklanjaju sneg sa puteva i zahvaljujući tome su svi putevi prohodni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pored toga što je visina snega ponegde veća od pola metra", rekao je Simonović.
Sneg koji dva dana neprekidno pada, zavejao je i puteve na teritoriji opštine Kuršumlija, ali su svi važni putni pravci prohodni.
Kako je agenciji Beta rekao predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić, komunalna preduzeća angažovala su kompletnu mehanizaciju i rade na raščišćavanju puteva.
Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Toplica", koje je preuzelo brigu čišćenja puteva na teritoriji Kuršumlije, Vojimir Čarapić rekao je da je to preduzeće rasporedilo svu mehanizaciju i zaposlene na putevima ka planinskim selima i da se ti putevi osposobljavaju u najkaraćem roku.
"Zaista smo na nogama 24 sata dnevno. Putevi se čiste i noću, kako ne bi došlo do situacije da previše budu zavejani, pa da ni najteža mašina ne može da priđe. Odazivamo se na sve pozive, naročito na poziv Doma zdravlja, do sela gde ima bolesnih", rekao je Čarapić.
Vidić je rekao se dnevno javi 50 meštana okolnih sela sa raznim zahtevima, ali da zbog čudnih situacija koje su imali prošle godine, sada vode računa i o istinitosti prijava.
"Ljudi zloupotrebljavaju situaciju, pa na primer, zovu i prijave da su teško oboleli i traže da im se hitno očisti put. Onda kad očistimo i stignemo do njih, oni traže da im se očisti ispred kuće, do štale. Čak i da im se nahrani stoka. Ispostavi se, da niko nije bolestan. Tako izgubimo vreme, dok je nekome u nekom drugom selu zaista potrebno hitno očistiti", istakao je Vidić.
Kao primer naveo je da je pre nekoliko dana meštanin jednog planinskog sela pozvao službe da hitno dođu, a da je kada su do njega stigli, posle šest sati čišćenja, rekao da je to pozvao preventivno, jer vlada grip.
Opština Tutin donela je odluku da deca danas ne pohađaju nastavu jer je na teritoriji te opštine napadalo više od 50 centimetara novog snega. Iz opštine napominju da su svi putni pravci prohodni, ali da imaju problem sa vodom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.