Poreska uprava češlja ugostitelje i tokom vikenda

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jul.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava češlja ugostitelje i tokom vikenda

Nakon što su u kontroli 26 ugostiteljskih objekata u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrdili nepravilnosti kod 22, iz Poreske uprave Srbije najavljuju da će kontrole sprovoditi i vikendom i van radnog vremena.

Poreska uprava Srbije najavljuje da će kontrolisati ugostiteljske objekte i vikendom i van radnog vremena, nakon što su u kontroli 26 ugostitelja u Beogradu, Nišu, Prokuplju, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrdili nepravilnosti kod 22.

Kako je saopšteno, poreski inspektori će tokom leta pojačano kontrolisati promet preko fiskalnih kasa u celoj Srbiji "kao efikasan vid borbe protiv sive ekonomije", posebno na "onim područjima gde se ne poštuju propisi".

Pojačane kontrole na terenu podrazumevaju angažovanje svih inspektora terenske kontrole, rad van propisanog radnog vremena i rad vikendom, kao i pojačanu kontrolu u većim centrima i u turističkim mestima, posebno za vreme održavanja turističkih manifestacija - najavljuju iz Poreske inspekcije.

Osim evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, kontroliše se i status angažovanih radnika, stanje na zalihama, knjigovodstveno stanje i ispravnost fiskalih kasa.

Protiv onih kod kojih su proteklog vikenda utvrđene nepravilnosti, ne navodeći njihova imena, biće podnošene prekršajne prijave i privremeno zatvarani objekti.

Iz Poreske inspekcije najavljuju da će se pojačane kontrole, kao vid borbe protiv sive ekonomije, sprovoditi dugoročno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.