Pomoć opštinama pogođenim poplavama

Izvor: RTS, 23.Apr.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć opštinama pogođenim poplavama

Srpsko-ruski humanitarni centar saopštio je danas u Nišu da je poslednjih dana iz ovog centra upućena pomoć najpre zlatiborskom kraju i opštini Lučane, zatim opštini Prokuplje kojoj su upućene četiri veštačke brane i pumpe za vodu. Evakuisanom stanovništu u opštini Doljevac dopremljena su ćebad.

Zlatiborskom kraju i opštini Lučane, koji su najteže pogođeni poplavama, pomoć je pružio srpsko-ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << humanitarni centar.

Opštini Prokuplje pogođenoj u poplavnom talasu tokom vikenda upućene su četiri takozvane veštačke brane koje sprečavaju da voda prodre i pumpe za vodu. Evakuisanom stanovništu u opštini Doljevac dopremljena su ćebad iz srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Centar je u stalnom kontaktu sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije i, kako je rečeno za RTS, potpuno su opremljeni za poplavni talas koji se najavljuje za naredne dane.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.