POJAČANE PORESKE KONTROLE: Provera ugostiteljskih objekata od sada sedam dana nedeljno!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jul.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POJAČANE PORESKE KONTROLE: Provera ugostiteljskih objekata od sada sedam dana nedeljno!

Poreska uprava je pojačala tokom leta kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa na teritoriji cele Srbije kao efikasan vid borbe protiv sive ekonomije, posebno na onim područjima na teritoriji zemlje gde se obaveza evidentiranja ne sprovodi u punom obimu, odnosno ne poštuju propisi.

Tokom proteklog vikenda, u 26 kontrolisanih ugostiteljskih objekata u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrđene >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << su nepravilnosti u 22 slučaja, odnosno u oko 85 odsto od ukupnog broja kontrolisanih objekata.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema njima će biti primenjene mere iz nadležnosti Poreske uprave - pokretanje prekršajnih postupaka, odnosno izricanje privremene mere zabrane obavljanja delatnosti.

Pojačane kontrole na terenu podrazumevaju angažovanje svih inspektora terenske kontrole, rad van propisanog radnog vremena i rad vikendom, kao i pojačanu kontrolu u većim centrima i u turističkim mestima posebno za vreme održavanja turističkih manifestacija.

Kontrole će, pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i radno pravnog statusa angažovanih radnika u kontrolisanim objektima, obuhvatiti i stanje na zalihama i knjigovodstveno stanje, ispravnost fiskalnih kasa (GPRS uređaja), i tehnički pregled fiskalnih kasa.

Pojačane kontrole će se sprovoditi dugoročno, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Poreska uprava češlja ugostitelje i tokom vikenda

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jul.2016

Nakon što su u kontroli 26 ugostiteljskih objekata u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrdili nepravilnosti kod 22, iz Poreske uprave Srbije najavljuju da će kontrole sprovoditi i vikendom i van radnog vremena...Poreska uprava Srbije najavljuje da će kontrolisati ugostiteljske...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.