Otpis kamate na dug za porez

Izvor: RTS, 26.Nov.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpis kamate na dug za porez

Jedan od izvora prihoda u lokalnim smoupravama je porez na imovinu. Da bi izašle u susret građanima i istovremeno pojačale naplatu, pri kraju budžetske godine, pojedine opštine uvele su olakšice. Tako u Prokuplju dug za porez moguće je platiti na rate, a u Kuršumliji i Blacu omogućen je otpis kamata.

U Prokuplju, u gradskoj zoni za kuću od sedamdesetak kvadrata, na ime poreza na imovinu treba izdvojiti oko 3.000 dinara.

U lokalnoj poreskoj administraciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Prokuplju kažu da naplata iznosi oko 80 odsto i bolja je nego prethodnih godina. Objašnjenje za to, kažu, leži u reprogramu dugovanja.

Da bi pospešili naplatu poreza na imovinu u Kuršumliji i Blacu odlučili su se za otpis kamate ako se dug u celosti izmiri do kraja godine. One koji svoja dugovanja ipak ne izmire čekaju strožije kazne.

Priliku da se dug izmiri treba iskoristiti između ostalog i zbog toga što od prvog dana sledeće godine otpis kamate više zakonom neće biti dozvoljen.

rts.prokuplje@rts.rs

+381 27 329 108

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.