Osnovci u Prokuplju predstavom čuvaju tradiciju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovci u Prokuplju predstavom čuvaju tradiciju

Učenici 4/2 odeljenja Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju sa svojom učiteljicom Slavicom Čikarić organizovali su predstavu „Vesele se kićeni svatovi“ u kojoj, kroz glumu, narodne običaje, pesmu i igru žele da ukažu na značaj očuvanja narodne tradicije i negovanja starih običaja.

Kroz predstavu podsećaju na sada već zaboravljena vremena u kojima su se tradicionalno obeležavale razne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svetkovine sa puno emocija i bez savremenih tehnologija.

Ovom predstavom želimo da pokažemo svima koliko deca vole da rade, koliko su kreativna, koliko mogu da doprinesu društvu i da učine svet lepšim. Sav prihod sa ove predstave namenjen je za poboljšanje kvaliteta uslova učenja u našoj školi jer želimo da kupimo kompjuter i kopir aparat – rekla je učiteljica Čikarić.

Ona ističe da u predstavi učestvuju svih 17 učenika odeljenja i da je predstava pripremana oko sedam meseci. Kaže da su đaci uložili veliki trud i da je svaki učenik pronašao sebe u predstavi, bilo da se radi o glumi, pesmi, igri, govoru zdravice i drugim običajima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.