NESTALE ZALIHE Prokupačkoj bolnici hitno potrebne sve negativne krvne grupe

Izvor: Blic, 23.Jan.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESTALE ZALIHE Prokupačkoj bolnici hitno potrebne sve negativne krvne grupe

Službi za transfuziju Opšte bolnice “dr Aleksa Savić” u Prokuplju nedostaju sve negativne krvne grupe. Prema rečima nadležnih, razlog tome je povećan broj pacijenata sa retkim krvnim grupama, koji primaju veće količine krvi, ali i zimska sezona kada po pravilu ima manje dobrovoljnih davaoca.

Iz Službe za transfuziju krvi prokupačke bolnice pozivaju sve dobrovoljne davaoce koji imaju ove krvne grupe da se jave i daju krv da bi što pre obnovili zalihe i sprečili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << situaciju da ne mogu da pomognu ugroženim pacijentima.

Poslednjih dana, nekoliko operacija je odloženo zbog nedostatka krvi, a pacijenti za hitne intervencije su transportovani za Niš kako bi obavili operaciju.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prokupačkoj bolnici hitno potrebne negativne krvne grupe

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2017

Službi za transfuziju Opšte bolnice “dr Aleksa Savić” u Prokuplju hitno su potrebne sve negativne krvne grupe i apeluju na davaoce da se odazovu kako bi se pomoglo ugroženim pacijentima...Poslednjih nekoliko dana je, inače, zbog nedostatka krvi odloženo nekoliko operacija, a pacijenti za...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.