Malo voze pacijente, malo taksiraju lekare

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo voze pacijente, malo "taksiraju" lekare

Suprug jedne pacijentkinje iz Prokuplja tvrdi da je njegova žena prevezena u niški Klinički centar sanitetskim vozilom kao hitan slučaj, tek nakon što su dve doktorke istim vozilom odvezene kući.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Mirjana Najdanović iz Prokuplja, prema tvrdnji njenog supruga Najdana Najdanovića, stigla je u nišku bolnicu sa jakim bolovima u bubrezima koji su otkazali, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tek nakon skoro sat vremena vožnje, pišu Južnevesti.com.

Kako kaže Najdanović, razlog je “razvoženje lekara” istim sanitetom. Jednu doktorku je sanitet “istovario” na Ledenoj Steni, a drugu u centru Niša i tek nakon toga, više od pedeset minuta pošto su krenuli, moja supruga je stigla u Klinički centar - priča Najdanović.

On pojašnjava da je u utorak uveče njegova supruga dva puta pala u nesvest, da se žalila na jake bolove i povraćala, i da su joj noge bile otečene.

"Ima karcinom materice i jajnika, a imala je i infarkt. Odvezli smo je na Odeljenje urgentne medicine u Prokuplju gde su zaključili da mora hitno na nišku kliniku. Želeo sam da budem sa njom u vozilu, ali su mi rekli da nema mesta. Zato sam kolima krenuo iza njih", kaže Najdanović.

Naglašava da je primetio da su u bolničku "dačiju karavan" sa tri sedišta ušle dve doktorke, njegova supruga, tehničar i vozač.

Iako je u Niš prebačena kao hitan slučaj, prema tvrdnji ovog Prokupčanina, njegova supruga je u bolnicu stigla tek nakon što su dve doktorke odvezene svojim kućama, a stajanje u centru Niša Najdanović je i slikao mobilnim telefonom.

I dok on najavljuje žalbu, portparol prokupačke bolnice doktorka Marija Despotović kaže da je prema njenim saznanjima transport Mirjane Najdanović sproveden u optimalnom vremenskom roku i uz adekvatnu medicinsku pratnju.

Zvanične pritužbe od pacijenta ili rodbine, kako je rekla portparolka, zdravstvena ustanova nije dobila.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.