Još jedno priznanje za film „Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2″

Izvor: juGmedia, 28.Apr.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno priznanje za film „Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2″

PROKUPLJE/VRANJE – Na četvrtom međunarodnom festivalu kratkometražnog filma održanom od 23. do 26. aprila u Prokuplju, dokumentarni film „Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2″, autora Slađana Stojanovića iz Vranja, dobio je priznanje za doprinos kvalitetu programa festivala.

Film „Nedovršena >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << misija – Trifun Bombaš 2″, rađen jeu proizvodnji Dopisništva RTS -a u Vranju, a režirao ga je Stojanović.

Maja 1999. godine dve avio-bombe pogodile su selo Binovce kod Surdulice. Jedna je eksplodirala, a druga je još uvek u dvorištu Trifuna Mitića. Zbog truda da je sam iskopa komšije su ga nazvale Trifun Bombaš. Trifun ne traži više bombu, jer je, kako kaže, star i bolestan.

Na ovaj festival prijavilo se preko 1400 autora iz celog sveta, a prikazano je 73 filmova iz 36 zemalja.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Nova nagrada za "Flotel Europa"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2015

Nakon premijere i nagrade na ovogodišnjem Berlinalu, film “Flotel Europa” reditelja Vladimira Tomića osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film na festivalu Crossing Europe u Lincu, a učestvuje na nizu drugih festivala u Evropi, najavili su autori...“Flotel Europa” otvorio je početkom aprila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.